Górcső alatt a SZAT Pelletek.

Híresek a környékünkön a SZAT pelletek. Számos fajtájuk van, de a különlegessége az, hogy kiváló minőségű és teljes értékű haleledelből készülnek. Nem egy egyszerű aromásított értéktelen pelletről van szó, hanem valódi táplálékról. Gondoltam tegyünk egy próbát… Bár sokat csalódtam, a pelletekben. Megmondom őszintén nehezen vettem rá magamat, hogy időt áldozzak erre a tesztre.

100_7004.JPG  100_7005.JPG

Az alaptétel  mindig igaz.     De 95%-ban mindenképpen.         „Olcsó húsnak híg a leve”

Ezek a pelletek nem a legolcsóbbak közé tartoznak, de lássuk csak, hogy megérik-e az árukat???

Az alappellet egy hallisztes pellet, ami ízesítést csak a külső rétegen kap, így nem befolyásolja az alapminőséget, mégis intenzív csalogató hatást eredményez. A külső bevonat is kizárólag természetazonos alapanyagokat tartalmaz. Több órán keresztül sem oldódik le. A pelletek oldódása, vízáramlástól függően 6-8 óra. De van Extra lassú oldódású is, ami 24 órás!! A zacskót kibontva, nem az olcsóbb pelletekre jellemző "Aromadömping" hatását érezzük, sokkal inkább a kiváló tartalomra jellemző állag tűnik fel első vizsgálatra.

 

Szóval lássuk csak, hogyan is történt a peca!

 

Egyik este, sajnos nem értem ki időben a horgászhelyre, ezért csak sötétben tudtam bepakolni.

A bója megjelölésére egy szintén új terméket választottam, a Zebco világítópatronját. A világítópatronok világában sajnos elég sok nevezhető kritikán alulinak. Éppen ezért említem meg a Zebco termékét. A száz méterre elhelyezkedő bóját egész éjjel jól megvilágította.

IMG_0386.JPG

 

Szépen megjelöltem a bóját, mert szabályosan csak bedobni lehet a felszerelt horgot, meg amúgy szem szeretek éjjel a vízen bolyongani, és összeraktam a felszereléseket.

Egy olcsó Spro Boxxer Bojlis horgászbotot, és egy Sárba leárazott Szintén Spro Hardliner 50-es orsót szereltem 0,25-ös monofillal. Ez eléggé bátor motyó egy Zalaszentmihályi horgásztavon…. ahol valóságos erdő van a víz alatt, meg is leptek a halak rendesen. Kissé lebecsültem a pelleteket, gondoltam, nem lesz itt semmi… De a felszerelés a várttal ellentétben nagyon jól vizsgázott.

 

A szerelékem halál egyszerű. Kész szereléket használtam.  A mellékelt fotón jól látható módon szereltem.

Egy ólmot beleakasztottam a kész szerelékbe, egy hajszálelőkén kínált horgot felcsaliztam, szivacson lebegtetett Epres-halas SZAT pellettel. A pv-a zacskót megtömtem, és szépen beküldtem a bójához.

IMG_0390.JPG

 

A másik botot ugyanígy szereltem fel, azzal a kivétellel, hogy 20mm-es Extra lassú oldódású Szat Halas pelletet használtam.

Szépen vártam volna a kapást, ha nem lettem volna fáradt. Így inkább lefeküdtem szunyálni.

IMG_0391.JPG

 

Egyszer csak arra ébredek, hogy a 20mm-es pellettel szerelt boton füstöl a jelző…. Félkómásan bevágok és mi történik? Semmi. Mintha egy hegybe húztam volna.

Aztán a hegy elindult….. Persze megállni nem akart, de nem is állt meg! Körülbelül 10-15 másodpercig volt meg, aztán megüresedést éreztem.

Szépen kitekertem és látom ám a harcsa koma csalhatatlan jelét. Nyálkás a zsinór…. Nagyon meglepődtem. Újracsaliztam és újra bedobtam.

Nem sokkal utána megjött ugyanarra a szerlékre a következő kapás. Nem volt nagy, de harcsa volt. 68cm-es. (Kissé röstellem, de nincs róla fénykép… fotózáskor kiugrott a kezemből  és persze beleesett a stégről a vízbe…Szóval ez van.)

 

Bevetettem újra egy óra volt. Bántam én már mindent. A hitetlenségemet, a gyenge szereléket, mindent amit lehetett, de nem volt mit tenni. Szépen elszenderedtem.

Erősen pirkadt már, amikor csippanásra ébredtem. Nézem a jelzőt világít az epres-halas. De nem indul el. Újat csippan. Nem indul. Gondoltam nyolckor indulnom kell ha még egyet csippan kiveszemés újat dobok. Még egy-kettő-három… csippanás, bevágtam. Éreztem, hogy nem törpeharcsa. :-)

Egyből feljött a felszínre a hal fordult és jött felém szépen. Félúton pedig meggondolta magát. Irány a bokros. Akkor esett le, hogy ez nem kis hal. Beugrottam a csónakba és bevontattam magam.

Még csak akkor kezdett feléledni. Ment amerre akart, mikor fölötte voltam akkor éreztem, hogy ez az én halam lesz. De csak nem akart feljönni. Feszítettem, de ki-kirohant. Eltelt tíz perc, de a hal, még sehol nem volt.

Jöttek a buborékok, már én sem voltam benne biztos, hogy mi is lehet ez? Harcsa talán? Vagy nagy ponty?

A huszadik percnél már felsejlett egy nagy sárga test… PONTY! Mekkora lehet? A rég elveszett érzés, újra a hatalmába kerített. Szaporábban vert a szívem, és remegő lábbakkal lépkedtem a csónakban.

Lepergett előttem, hogy kiakad a horog a halam pedig otthagy. Rossz Ómen, kivertem a fejemből…

És végre feljött. Atyám!!!! Mekkora ponty! Remegő kézzel toltam alá a merítőt. MEGVAN!

IMG_0372.JPG

Rambó a macska is érdeklődve fogadta a jövevényt. :-)

 Gyorsan kimentem a partra, hogy a holtfáradt halat mielőbb biztonságba helyezzem. Közben dolgozott az adrenalin. Fantasztikus volt! 

Szerencsére megjött a stég jogos tulajdonosa is Ludvig barátom, segített mérlegelni és fényképezni a halat.

15,15Kg-os szat pellet ponty Zalaszentmihályi horgásztó.jpg 3.jpg

IMG_0377.JPG

15,15Kg Eddigi legnagyobb pontyom. Természetesen visszanyerte szabadságát így bárki újra megfoghatja, ebben ez a legszebb.

A Pelletek oldódása jól látható az alábbi képen: A csalik hajnali egytől voltak bevetve reggel fél nyolcig egyik túlélte a hal fárasztását is. 

 

 

 

Egy szónak is száz a vége számomra a SZAT Pellet bizonyított, persze egy teszt még hátra van. Az apróhalakon is ki szeretném próbálni a hatását.   :-D

 

Kellemes horgászatot mindenkinek! 

A cikkben felhasznált termékek:

 

 

Boxxer Black Carp 360 50-100g

 

Hossz(m):3,60m 
Dobósúly:50-100gr 
Anyag:karbon 
Gyűrű típus:SIC 
Nyélborítás:neoprén 

Tovább....
             

 

Spro Hardliner Pro LCS SE 350

Elegáns kivitelezése mögött rendkívül precíz működés és magas színvonalú technikai megoldások rejlenek. A 2006-os év egyik legsikeresebb orsócsaládja volt ez a modell. A 2007-es évben pedig piacra dobták a felújított változatát,amely számos technikai változtatást tartalmaz. Ez az horgászorsó család is megkapta a hosszú élettartalmú kiegyensúlyozott felkapókart,ami a strapabíróság mellett még finomabb futást eredményez. A másik esztétikailag is feltűnő újítás az alumínium nyeletőfék állítógomb.  Tovább...
 

 Szat Pelletek

A SZAT Pellet magas fehérje (44 %) és zsírtartalmának (24 %), valamint intenzív illatának és ízének köszönhetıen fejti ki csalogató hatását a nagy testő békés halakra (ponty, 
ezüstkárász, keszegfélék). Magas esszenciális aminosavtartalma (lizin, metionin) és zsírtartalma (n-3, n-6 hosszúláncú telítetlen zsírsavak) a halak számára nélkülözhetetlen 
energiaforrások, ezért különösen vonzóvá teszik a SZAT Pelletet. Az étvágyfokozó hatású, a természetes táplálékokban is megtalálható betain folyamatos táplálkozásra 
serkenti a halakat. Egyedi konzisztenciája miatt lassan, 3-4 óra alatt bomlik el. 
Használata: etetıanyagba keverve, vagy csúzlival az etetés helyére juttatjuk, illetve szilikon pelletrögzítı segítségével a horgon is felkínálhatjuk

 

 

Korda bojlis ólom

A bojlis horgászok egyik kedvence ez az ólomtípus, amely olyan helyen is kiválóan működik, ahol a hagyományos ólmok könnyedén elmozdulhatnak.

Korda Ólom 90Gramm

Korda Ólom 100Gramm

 

 

Ólombetétes előke forgóval

A szerelék süllyedő ólombetétes zsinórból készül. Nincs más dolgunk csak az erős forgóba beakasztani előkénket és belehúzni az erre a célra kialakított gumibetétes ólomba. Tovább...


 

Ólombetétes előke biztonsági kapoccsal és forgóval

 A szerelék süllyedő ólombetétes zsinórból készül. Nincs más dolgunk csak az erős forgóba beakasztani előkénket és a forgóra ráhúzni a biztosításra szolgáló gumiharangot, az alsó kapocsba pedig az ólmot akasztjuk. Tovább...
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vissza a címoldalraTrident AS Bivvy Sátor (Trakker)
Trident AS Bivvy Sátor (Trakker)
199.990 Ft
 
Név:
E-mail:
 
 
A galériában nincs kép.
 
 
 


sugerhorgaszbolt.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérkép
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu